Stress is een gevolg van het ervaren van spanning of druk

Het is een lichamelijke reactie, die ons lichaam in een staat van paraatheid brengt en kan voortkomen uit allerlei levensgebieden zoals werk, relaties, school en maatschappij. Positieve stress is gezond en hebben we nodig om uitdagingen aan te gaan en doelen te bereiken maar langdurige negatieve stress maakt ziek. Vermoeidheid door stress maakt dat we ons moeilijk kunnen ontspannen, het belemmert ons functioneren en kan ontaarden in verschillende lichamelijke en geestelijke ziektes. Chronische stress waarbij telkens de polsslag en de ademhaling versnellen, de spieren die continue onder spanning staan, de adrenaline en de cortisol die constant in het bloed vrijkomen, kan leiden tot overbelasting en uiteindelijk uitputting. In het ergste geval mondt het uit in overspannenheid of burn-out.

Hoe omgaan met de dagdagelijkse stress

Ga op zoek naar de oorzaak van je stress en probeer deze te vermijden. Leer met die stressvolle situaties om te gaan, probeer te relativeren en zorg dat je haalbare doelen stelt. Maak daarnaast regelmatig tijd vrij voor ontspanning, met een realistische planning en prioriteiten. Als het ware inlassen als een dagelijkse routine zoals we meerdere dingen doen als eten, ons wassen en tanden poetsen bijvoorbeeld.

Laat u door brainLight bijstaan om dit probleem op een kosten efficïente manier aan te pakken. brainLight voorkomt burn-in en burn-out door regelmatig, makkelijk toegankelijke 10 à 20 minuten pauzes in te lassen om uw mentale veerkracht te versterken, concentratie te verbeteren en lichamelijk te ontspannen.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!