Beeldscherm arbeid


België is een land met weinig productiebedrijven maar met veel dienstenbedrijven. Dat betekent dat het grootste deel van de Belgische werknemers in een kantooromgeving zit en het werk zittend achter een beeldscherm doorbrengt. Helaas is het nefast voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid om urenlang in dezelfde houding en concentratie voor de PC door te brengen. In dit artikel schets ik kort even de belangrijkste klachten en geef ik enkele tips om deze klachten te vermijden.

De meest voorkomende klachten van langdurig bureelwerk zijn:

* je aandacht begint te verslappen en je gedachten dwalen af

* je hoofd lijkt wel overvol te zitten

* je kan moeilijker keuzes maken en beslissingen nemen

* je krijgt geen inspiratie meer

* de spanning in nek en onderrug neemt toe

* je ogen voelen branderig aan

* je begint te geeuwen

Langdurige blootstelling aan deze spanning en pijn leidt finaal tot overspanning, stress en burn-out. De reden hiervoor is dat de spieren en de hersenen continue onder spanning staan en daardoor de bloeddoorstroming belemmerd wordt. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de levering van zuurstof en voedingsstoffen voor despieren en de hersenen niet langer voldoende is en afvalstoffen niet kunnen worden afgevoerd.

Zo voorkom je overspanning bij bureelwerk:

* kom regelmatig die bureaustoel uit ( maak de spieren los en het hoofd even leeg )

* neem liever enkele korte pauzes dan één lange pauze

* maak een wandeling (etje)

* neem de trap in plaats van de lift

* ontspan 10 minuten in de brainLight massagezetel

Interesse in een gezondheidsweek binnen jouw bedrijf of instelling?

Wij bieden brainLight ontspanningstechnologie op (kosten) efficiënte manier voor jouw bedrijf en medewerkers. Tijdens een lange werkdag kunnen ze korte ontspanningsmomenten inlassen van 10 minuutjes, waarna ze fysiek en mentaal volledig opgeladen zijn. Contacteer ons vrijblijvend voor een gratis testsessie in de brainLight mobiele relax lounge. Tijdens een kort gesprek tonen we je graag hoe jij via brainLight gezondheidsmanagement in jouw bedrijf kan introduceren.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!