Miljoenen mensen lijden aan slaaptekort

Ben jij er een van?

 
 • Val jij moeilijk in slaap?
 • Lig jij te piekeren?
 • Val jij als een blok in slaap en word je terug wakker midden in de nacht?
 • Krijg jij overdag een dip?
 • Voel je je constant moe?

Hoe kan je je slaap terug krijgen? Zodat je je beter uitgerust voelt.

En hoe werk je alle problemen weg die je vitaliteit ondermijnen?

Een mooi gemiddelde aan nachtelijke slaap is 7uur, dan krijgt je lichaam en geest voldoende tijd om te herstellen. Als je minder dan 5 uur slaapt en dat gedurende lange periodes dan loop je het risico op hartproblemen, diabetes, spijsverteringsproblemen en overgewicht.

Wij nemen jouw slaapproblemen ernstig en als we je kunnen helpen dat probleem op te lossen en dan kan je veel kwalen voorkomen:

 • Stress en angsten
 • Depressies
 • Diabetes
 • Hoge bloeddruk
 • Hartaanvallen

Het goede nieuws is dat slechts 1 uur extra slaap al kan helpen. Alles begint bij een goede nachtrust.

Er is natuurlijk geen aan en uit knopje om te slapen, het is eigenlijk een ingewikkeld proces dat overdag al start en waar aan gewerkt dient te worden.

We horen vaak dat mensen het moeilijk hebben om in slaap te vallen, ze kunnen hun hoofd niet leegmaken. Op zich is dat logisch. Er gebeurt van alles tijdens de dag, je doet vanalles voor je werk, je gezin, maar wanneer heb je tijd voor jezelf?

Als het licht uit is, niemand je stoort en dan begin je te denken. En dat verhoogt je stressniveau ineens, op een slecht moment want je wil eigenlijk slapen. Eigenlijk zou je na 10 à 20 minuten in slaap dienen te vallen.  Je zou gewoon denken dat je je minder zorgen moet maken.

Moeite om in slaap te vallen?

Neem een omega-3 rijk ontbijt

Omega-3 ontbijt omvat havermout, walnoten, chiazaad en lijnzaad. Kan je bijvoorbeeld aan je smoothie  toevoegen, dan heb je geen supplementen nodig.

Omega-3 helpt bij de productie van melatonine en als je genoeg omega-3 opneemt dan zal je makkelijker in slaap vallen en blijf je de nacht door slapen.

Word je midden de nacht wakker?

Sommige mensen hebben vaak last van midden in de nacht wakker te worden, om dan uren niet meer te kunnen slapen en tegen de ochtend doodmoe te zijn.

Dit kan vele oorzaken hebben:

 • Heb je nog laat cafeïne-houdende dranken gedronken of alcohol?
 • Heb je nog laat gegeten? Koolhydraatrijke-of vette voeding?
 • Is het te warm in je kamer? 

Als de temperatuur te hoog is kan je lichaam niet voldoende afkoelen. De ideale temperatuur is 18°c, dit is nodig zodat je hersenen kunnen vertragen en je lichaam de nodige rust krijgt en in herstelslaap kan gaan in plaats dat het maar door blijft malen en je wakker maakt. 

Gebruik jij slaapmiddelen?

Slaapmiddelen helpen op korte termijn, niet op lange termijn. Mensen denken dat dit wondermiddeltjes zijn maar ze werken slechts heel kort en kunnen heel wat nevenwerkingen hebben. Je kan dus beter stoppen met slaapmiddelen en en technieken zoeken om het slaapsignaal naar jouw hersenen te sturen zonder medicatie.

Een handige techniek is PSR, progressieve spierrelaxatie. 

Je kan het overal doen en op ieder moment. Het gaat erom je spieren op te spannen en terug te ontspannen.

Als je ergens comfotrtabel zit begin dan bij je hoofd. Trek je wenkbrouwen zo hoog mogelijk op, hou de spanning aan terwijl je rustig door je neus ademt,  tot 5 telt en dan terug ontspant. Knijp dan je ogen dicht, adem rustig door je neus,tel tot 5 en open terug je ogen.

Als je in bed ligt dan kan je de progressieve spierrelaxatie beginnen vanaf je tenen en zo je hele lichaam naar boven. Opspannen, rustig ademen, tellen tot 5 en terug los laten. Je zal merken dat je hierdoor helemaal ontspant.

Dit zijn nuttige tips die je zonder medicatie je slaap helpen te bevorderen. Dit is simpel, het is onderzocht en het werkt heel goed.

Een van de beste manieren is de powernap overdag!

Volkomen veilig en zonder medicatie!

Bij brainLight GmbH hebben we research gedaan om je dat extra uur te geven zodat je levenskwaliteit zal verbeteren.

Belangrijk voor een goede nachtrust is om reeds tijdens je lange werkdag een korte relaxpauze in te lassen om aan je goede slaap te werken of om je slaaptekort van de vorige nacht te recupereren.

De brainLight ontspanningstechnologie helpt je hierbij tijdens een 20 minuten powernap.

Dit is één van de beste manieren om je slaap en je gezondheid terug te krijgen.

Meer weten hoe het werkt? Wij informeren jou graag.

Maak hier je afspraak voor een vrijblijvende brainLight testsessie. 

Of vertel het verder aan een partner, een collega die je kent en die worstelt met slaapproblemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!