Met hard werken is niets mis maar werk-gerelateerde stress doet niemand goed

Wil een bedrijf stress en werkdruk het hoofd bieden, is het van belang dat werknemers regelmatig kunnen ontspannen.

De gevolgen van langdurige chronische stress hebben zowel op lichamelijk als mentaal vlak grote gevolgen voor onze gezondheid. Denk maar aan hoofdpijn en migraine, neerslachtigheid, spierpijnen en rugklachten, hartkloppingen, hoge bloeddruk, ademhalingsproblemen, spijsverteringsproblemen, enz… Of men betrapt zichzelf er ook op dat je niet zo vriendelijk en verdraagzaam meer bent als anders, zelfs ook overprikkeld misschien? Trek toch tijdig aan de alarmbel als je bij jezelf of bij je medewerkers bepaalde signalen herkent.  Het is geen schande om op de rem te gaan staan en jezelf of je medewerkers toe te laten om te ontspannen en terug op te laden. Laat jezelf of je medewerkers niet ten prooi vallen aan een burn-in of burn-out!

brainLight is sinds 1988 marktleider op de Duitse markt en sinds begin 2017 op de Belgische markt actief, op gebied van holistische audio-visuele ontspanningstechnologie voor meer mentale veerkracht en dit in combinatie met een lichamelijk ontspanningssysteem. Het gaat om een combinatie van een lichtbril met lichtimpulsen op de gesloten ogen, welk een effect heeft op de frequenties van de hersenen en een hoofdtelefoon met geproken tekst en rustgevende muziek. Ondertussen wikkelt de zetel op basis van Shiatsu principes een volautomatische massage af, welke effect heeft op de ontspanning van het lichaam en de goede bloeddoorstroming naar alle spieren, organen en hersenen.

BrainLight wordt ingezet om de medewerkers te ondersteunen in hun algemene gezondheid en biedt hen kwaliteitspauzes aan van 10 minuten waarna de medewerker ontwaakt uit een diepe ontspanning, hoofd leeg, lichamelijk rustig en klaar om terug aan het werk te gaan met betere concentratie en focus.

Voordelen van brainLight:

 • Nieuw aspect voor algemene gezondheid medewerkers door kwaliteitspauzes van 10 minuten
 • Directe werking en resultaat
 • Onmiddellijke stressreductie en beter omgaan met stressbelasting
 • Helder hoofd, concentratieverbetering, meer focus en mentale weerbaarheid
 • Ontspannen gevoel, innerlijke rust, open geest en tevreden gevoel
 • Minder pijn, minder ziek, gewapend tegen negatieve stress en de ziekte van de tijd burn-out
 • Openhartiger en socialer naar de medemens, de collega’s en klanten
 • We bereiken hiermee ook de minder gezondheidsbewuste medewerkers
 • Geeft de waardering van de medewerkers naar zaakvoerder een boost
 • Draagt bij tot het bekomen van het certificaat “Beste werkgever van het jaar”
 • brainLight is een toonaangevende dienstverlener, 24/7 beschikbaar, altijd paraat, wordt niet ziek en je hoeft geen afspraken te maken
 • Zeer laagdrempelige toegankelijkheid, overal plaatsbaar
 • 100% aftrekbare kost en kostenefficiënt voor het bedrijf (mogelijkheid tot leasen of renting), u weet zelf wat het kost als iemand uitvalt of de kost van het presenteïsme, waarbij medewerkers wel fysiek aanwezig blijven maar weinig of niets presteren en soms werkongevallen riskeren.

Het is zeker interessant om op uw bedrijf een gezondheidsdag of een gezondheidsweek te organiseren in het kader van gezondheid op het werk.

U kan ons hiervoor boeken.

Wij organiseren het ook altijd zo dat er een kleine enquête aan verbonden is met een paar interviews, foto’s en een mooi nieuwsartikel zodat uw bedrijf mooi in de kijker word gezet, een opsteker voor het  gezondheidsmanagement op het bedrijf.

Verschillende bedrijven ontspannen reeds met ons:

BMW, Volkswagen, Jaguar, Bayer, Siemens, Johnson&Johnson, Shell, Unilever, IBM, Deutsche Telekom, Deutsche Post, Deutsche Bahn AG, Apple Deutschland…

Maak gerust even een afspraak voor een gratis test in onze brainLight studio om de voordelen van brainLight te ervaren.

M: 0468/28 27 41

Sylvia

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!