Maak je in jouw Home-working space ook tijd voor ontspanning?

7 Inspirerende tips voor mensen die vanuit huis moeten werken en voor diegene die doorgaans binnen hun eigen vier muren werken.

In tegenstelling tot een klassieke kantoor omgeving is thuis werken soms een hele uitdaging om op je werk geconcentreerd te blijven met gezinsleden om je heen. Heel belangrijk is om een ruimte te creëren waar men zich tijdens een lange werkdag even kan terug trekken, om tot rust te komen en de gedachten even los te laten. Om dan na deze doeltreffende relaxpauze terug fris en monter het werk te hervatten met betere concentratie en prestaties.


'Een relaxruimte zorgt voor een moment van mentale rust en fysieke ontspanning'

7 inspirerende tips om een Chill ruimte in te richten:

1. Kies een kleine ruimte

  • Waar niet te veel geluidsoverlast is
  • Waar niet constant mensen doorheen lopen
  • Waar geen rommel ligt dat afleidt

2. Zet de sfeer met muziek

Lang niet iedereen heeft muziek nodig om in een bepaalde kalme sfeer te komen, maar het kan je heel goed helpen. Zorg voor relaxatie/meditatie muziek of geluiden van de natuur.

3. Breng de natuur in de ruimte

Meditatie en tot rust komen gaat om één worden met de natuur, breng dus de natuur naar binnen. Dat kan met planten, houtelementen of stenen.

 

4. Etherische oliën

Een ander zintuig dat gekalmeerd dient te worden is de neus. Plaats daarom een diffuser met een heerlijk geurende, kalmerende etherische olie in de ruimte.

5. Kleur is belangrijk

Kleur zet de sfeer in een ruimte en heeft invloed op jouw stemming. Bepaalde kleuren geven meer rust dan andere kleuren. Koele tinten geven rust. Groen, blauw, grijs en gebroken wit hebben een kalmerende werking op onze emoties en brengen onze geest in optimale concentratie.

6. Een relax massage zetel

Een brainLight, ultramoderne Shiatsu massagezetel volledig synchroon werkend met een unieke licht-en geluidssessie zorgt voor de ultieme ervaring waarbij het herstel van lichaam en geest centraal staat.

 7. Neem een break van de digitale wereld

Meditatie en relaxatie gaat om jezelf en niet om je sociale wereld om je heen.

Dus neem even een break van je telefoon, je computer en alle andere digitale apparaten en pak dat momentje voor jezelf. Dus geen telefoon in de meditatie ruimte.

Kan je onze inspiratie gebruiken zodat je mentaal en fysiek gezond kan blijven functioneren?

brainLight heeft zich in veel bedrijven al bewezen als zinvol en kwalitatief gebruik van relax pauzes, die uw eigen concentratie kunnen bevorderen en u in staat stellen uw energie terug te winnen, zelfs op een stressvolle werkdag. 

Waarom ook niet in uw thuiskantoor?

Wij helpen je er graag bij.

Boek een afspraak.

 

 

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!