Het Nederlandse voetbal innovatiecentrum testte brainLight

Bevordert het herstel en verhoogt het prestatieniveau bij sporters

De unieke ontspanningstechnologie van brainLight stak de grens over naar het Nederlandse voetbal innovatiecentrum voor topsporters om ze hiermee te laten kennis maken. Want de brainLight shiatsu massagestoelen met klank- en lichttherapie doen meer dan enkel ontspannen. Er zijn verschillende programma’s om stress te verminderen, herstel te bevorderen na een sportinspanning of coaching om prestatieniveau te verbeteren.

Ondersteunend bij herstel, zowel fysiek als mentaal

In het innovatiecentrum zijn ze continu op zoek naar nieuwe manieren of behandelingen om topsporters te helpen, o.a. herstel is een belangrijk onderdeel. Maar je kunt op verschillende manieren kijken naar wat herstel betekent. Voor een psycholoog gaat het om het mentale, en de kinesitherapeut helpt bij het fysieke. brainLight ontspanningstechnologie past hier perfect in het plaatje en helpt op die verschillende niveaus. Deze behandelmethode die zich inzet voor herstel bij topsporters, neemt je binnen enkele minuten mee op een magische reis van totale ontspanning.

Betere focus en meer zelfvertrouwen bij sportprestaties

Het lijkt wel alsof je door verschillende masseurs gemasseerd wordt. Tegelijk heb je een hoofdtelefoon op met muziek en een bril die lichtflitsen op je gesloten ogen projecteert. Die sturen een signaal naar de hersenen waardoor je op een lagere frequentie terecht komt. Je ademhaling wordt rustiger en je hartslag daalt. Automatisch ga je fysiek en mentaal ontspannen en loslaten. Wat dan volgt, is dat je volledig tot jezelf komt. Voor sport zijn er specifieke programma’s (winning experience) die helpen coachen om beter te presteren en meer zelfvertrouwen te krijgen. Het is een mooie toevoeging om extra focus te krijgen. Je krijgt vertrouwen dat je er klaar voor bent en bent goed voorbereid.

Enkele medewerkers, sporters en performance coaches mochten de proef op de som nemen en namen plaats in de massagestoel.

“Je zit gewoon lekker in een stoel die je helemaal samen perst.”
“Alsof je door een hele grote teddybeer omarmt wordt.”
“Je hebt helemaal geen gedachtes meer door de combinatie van licht, klank en massage.” “Een lekker momentje dat je eventjes weg bent.”
“Helemaal geen tijdsbesef meer.”
“Ideaal voor na een training of wedstrijd om te herstellen.”

Bekijk zeker het filmpje en luister naar de ervaring van sporters en hun professionele begeleiders. Het brainLight concept is een ideale ondersteuning binnen dit sportief innovatiecentrum. Interesse of meer weten over brainLight voor topsporters, contacteer ons en wij komen naar je toe met onze mobiele relax lounge. 


Video: brainLight mobiele relaxlounge een dag op het Nederlandse KNVB innovatiecentrum.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!