Duitse studies meten stress-reductie bij werknemers

Meer een meer bedrijven en werkgevers ondervinden een stijgend ziekteverzuim bij hun werknemers wegens stress-gerelateerde klachten, zowel op korte als lange termijn (o.a. burn-out). Dit levert niet alleen hoge kosten op, maar roept ook vragen op voor preventie van de mentale gezondheid op de werkvloer. Dankzij efficiënte werkpauzes met de brainLight-ontspanningstechnologie verminder je stress en de effecten ervan op lichaam en geest. Duitse studies van verschillende universiteiten en ziekenfondsen tonen dit aan met opmerkelijke cijfers.


BIJ 4 OP 5 WERKNEMERS DAALDE DE STRESS-INDEX MET 20%

Is stress meetbaar? Een actuele studie “efficiënte werkpauzes” houdt zich bezig met de vraag hoe je stress kan verminderen en of dit meetbaar is? Deze studie van de Universiteit van Furtwangen (Duitsland, 2012) kwam er op initiatief van een ziekteverzekeraar (Schwenniger) die te maken kreeg met hoge kosten door een stijgend ziekteverzuim door o.a. burn-out en stress-gerelateerde klachten. De eerste resultaten zijn alvast veelbelovend voor preventie en vermindering van stress op de werkvloer. Volgens de studie vermindert bij 81,5 % van de proefpersonen na gebruik van een brainLight-systeem de stress-index met 20%.

STIJGING CONCENTRATIE MET 42% EN ONTSPANNING MET 79%

Tijdens de studie “de gezonde werknemer” van de Hogeschool Bonn-Rhein-Sieg (Duitsland, 2012) werden de brainLight-systemen ingezet voor efficiënte werkpauzes om stress bij werknemers te verminderen. Prof. T. Peters en zijn medewerkers wilden te weten komen in hoeverre de werkpauze invloed heeft op de concentratie en ontspanning. In totaal namen 80 proefpersonen deel aan het onderzoek. Na een sessie van 10 min. nam de concentratie bij de proefpersonen toe met gemiddeld 42% en de ontspanning zelfs met 79%. De resultaten uit beide studies mogen als zeer betekenisvol gezien worden.

ONMIDDELLIJKE RESULTAAT EN VOORDELEN OP KORTE EN LANGE TERMIJN

Zowel op korte en lange termijn zijn de voordelen meetbaar, maar er is ook een onmiddellijk resultaat voor ontspanning, minder stress en betere concentratie. En dit zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. De mentale veerkracht en weerbaarheid vergroot, waardoor je een betere balans in je leven en op de werkvloer kunt behouden. Stress-gerelateerde klachten zoals spierpijnen, migraine, lusteloosheid, burn-out,... verminderen aanzienlijk. Mensen zijn rustiger en aangenamer in hun dagelijkse doen, waardoor ze ook efficiënter functioneren. En er zich goed bij voelen.

BrainLight ontspanningstechnologie Made in Germany meermaals bekroond voor: “Innovatie, Kwaliteit, Design, Functionaliteit en Ergonomie.”
Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!