brainLight: Hoe werkt het precies?

De brainLight audiovisuele massagesystemen zorgen voor een unieke ontspanning van lichaam en geest. Uit studies is gebleken dat regelmatig gebruik thuis, op het werk als werkpauze of in een brainLight Studio in je buurt een positieve verandering tewerk stelt. Je ervaart onmiddellijk resultaat die de concentratie en de veerkracht verhoogt en je een instant goed gevoel bezorgt. Je werkt nadien terug met een fris hoofd, meer focus, rustiger en efficiënter. Ook de relatie met collega’s verloopt vriendelijker en verdraagzamer. Maar hoe werkt het nu precies?

Tijdens een ontspanningssessie in de brainLight massagestoel ervaar je tegelijk een fysieke ontspanning dankzij de shiatsu drukpuntenmassage voor je lichaam en spieren. Dit in combinatie met lichtflitsen op het netvlies van de gesloten ogen via een specifieke bril en kalmerende audio-effecten door de hoofdtelefoon. Elke prikkel, fysiek of zintuiglijk, heeft zijn nut en ontspannen effect op het lichaam en de hersenen, voor een unieke vorm van fysiek en mentaal heropladen.

EEG meet de activiteit van de hersengolven

Dankzij een EEG kunnen we de hersengolven meten om te zien hoe die bewegen. Snel of traag. En welke invloed verschillende prikkels hebben op die hersenactiviteit. Kalmerend of juist opgejaagd. De hersenen werken gedurende de dag bijna uitsluitend in een snel Beta-ritme. De verschillende visualisatie-programma’s van brainLight werken in op het mentale en hebben als doel dit te relaxeren. Dit merken we doordat er een verschuiving is naar de meer ontspannen Alpha-, Theta- of Deltagebieden in de hersenen.

Zintuiglijke audiovisuele prikkels voor mentale ontspanning

Alpha-golven zijn fundamenteel voor onze gezondheid en staan voor geestelijke en lichamelijke ontspanning. Ze zorgen ervoor dat we zaken beter kunnen opnemen, stimuleren creativiteit en het buikgevoel. Dankzij de brainLight audiovisuele prikkels beleef je dit op een intensieve, unieke en innovatieve manier. Een symfonie van licht en geluid (muziek, klanken, maar ook een coachende stem) vervoeren je naar een nieuwe wereld, jouw innerlijke wereld. Denk bijvoorbeeld aan het effect van een knetterend haardvuur, het licht-schaduwspel als u door een laan met bomen rijdt, of de weerspiegeling van de zon op water.

Positieve verschuiving in onze hersengolven

Tijdens de ontspanningssessie is er een positieve verschuiving in onze hersengolven en lijkt ons gevoel van de werkelijkheid te veranderen. Je beleeft een nieuwe vorm van lichamelijke en mentale ontspanning. Het is een unieke beleving, na een korte gewenning tijdens de eerste minuten. Daarna voel je een diepe rust en ontspanning over je heen komen. Je ademhaling wordt ook langzamer en gelijkmatiger. Dagelijkse zorgen en angsten kun je loslaten, je ervaart meer innerlijke rust, vrede, harmonie en geluk. Je voelt je sterker en kalmer waardoor de dagelijkse balans langer in evenwicht blijft.


Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!