Antidepressiva bij jongeren

Verontrustende cijfers, een stijging van maar liefst 8,4% t.o.v. 2012, tonen aan dat steeds meer tieners (11 - 15 jaar) antidepressiva nemen. Een kleine 18.000 jongeren (11 - 20 jaar) slikken regelmatig pilletjes tegen depressieve gedachten en neerslachtige gevoelens. Want ook zij ondervinden steeds meer de druk van de veeleisende maatschappij, school, familiale omgeving en sociale media. Druk om te presteren en erbij te horen.

Grijp niet te vlug naar medicatie

Helaas grijpen veel mensen te vlug naar medicatie. Praten met een kinderpsycholoog of -psychiater is een eerste stap, maar vaak eentje waarvan de drempel te hoog is. Toch dienen we eerst te zoeken naar alternatieve behandelingen en mogelijkheden. BrainLight biedt hier zeker een antwoord en ondersteunende oplossingen dankzij de unieke relaxerende shiatsu massagestoel met licht- en geluidstherapie. Hiermee kun je op slechts 10 minuutjes tijd lichaam en geest totaal ontspannen en terug tot rust komen.

Gun jezelf 10 minuutjes mentale en fysieke ontspanning

Voor jongeren die te maken hebben met stress, depressie, angsten, spanningen… is het van groot belang dat ze hiermee leren omgaan. Door zich bewust te worden van hun lichaam en geest en deze ook te kunnen ontspannen, kunnen ze beter omgaan met fysieke, emotionele en mentale uitdagingen. Slechts 10 minuutjes ontspanning per dag kunnen al volstaan om terug fysiek en mentaal opgeladen te zijn. Dit leidt tot minder spanning, stress en ziekte.
Lees het bijhorende artikel op de VRT nieuwssite.

Titel: Stijgend gebruik antidepressiva bij tieners

Datum: 28/11/2017

Bron: VRT Nieuws

Link artikel: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/11/28/belgische-tieners-massaal-aan-de-antidepressiva/

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks gratis onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!